06 108 971 21 lbuskens47@hotmail.com

Retraite 5, 6 en 7 juli

 

Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Volgen we altijd dezelfde patronen? En komen we ons zelf vaak tegen in een situatie die we eigenlijk liever anders hadden gezien?

Tijdens deze retraite ga je door middel van yoga, meditatie en mindfulness, onder begeleiding, op zoek naar je ware zelf. Hierdoor creëer je nieuwe inzichten over wie je daadwerkelijk bent. Met de tools die je tijdens deze retraite aangereikt krijgt, kun je verder aan de slag gaan in je dagelijks leven. Je verblijft in een oud landhuis op Landgoed de Barendonk in Beers (Noord Brabant). De prachtige, rustige omgeving waar in deze retraite gehouden wordt, biedt vele mogelijkheden om tot rust te komen. De stilte, die op vele maar niet op alle momenten in acht wordt genomen, geeft je de kans om echt naar binnen te keren en naar jezelf te luisteren. Je ontvangt tijdens de retraite begeleiding van een gediplomeerde yogadocente en mindfulness trainer.

 

Programma:

ALLES WAT WE ZIJN IS HET GEVOLG VAN WAT WE HEBBEN GEDACHT….

Tijdens deze retraite willen wij je graag de handvatten geven om jezelf opnieuw te leren ontdekken.
Vaste patronen en gedachtes weerhouden ons ervan om daadwerkelijk met ons zelf contact te maken.
Wij denken vaak te weten wie we zijn, maar in ons dagelijks leven begrijpen we vaak niet hoe het komt dat we de dingen doen zoals we ze doen en waarom bepaalde situaties zich

maar blijven herhalen.
Maar wat als je die kennis wel hebt? Hoe ga je er dan vervolgens mee om zodat je die kennis ook daadwerkelijk om kan zetten in het juist handelen?

De yoga en de meditatie zijn er dit weekend op gericht om je uit je hoofd te halen, te laten ontspannen en weer daadwerkelijk eens bij jezelf te gaan voelen. Dit alleen al kan een ver

helderende werking hebben.
De mindfulness trainer bouwt hierop verder door middel van meditatie, bewustwording van ervaringen tijdens de meditatie, door opdrachten, inzicht verkrijgen en ontdekken van patronen bij jezelf. Met de handvatten die je op deze manier creëert kan jezelf na de retraite verder aan de slag.
Wij hebben gekozen voor een semi stilte programma. Dit betekent dat een gedeelte van de dag stilte in acht wordt genomen. Op deze manier kan je goed naar binnen keren en dat is ook wel nodig als we ons zelf echt willen leren kennen.
De mindfulness sessies zullen open zijn voor gesprek en deze interactie achten wij waardev

ol voor jouw eigen proces.

Tijdens de retraite is er genoeg ruimte over gelaten om te rusten. Deze momenten zijn zeer bruikbaar voor wandelingen, te ontspannen, te mediteren of wat je op dat moment dan ook nodig hebt.

Om je een kleine inkijk in het programma te geven staat hier beneden het dag programma van de zaterdag beschreven.

 

6.00 – 7.00 Meditatie
7.00 –  8.00 Yoga
8.15 –  9.00 Ontbijt
9.00 – 10.00 Rust (Stiltewandeling voor de liefhebber)
10.00 – 12.30 Mindfulness
12.45 – 13.45 Eten (warme lunch)
13.45 – 14.30 Rust
14.30 – 17.00 Creatief verwerken van ervaringen
17.00 – 17.30 Rust
17.30 – 18.15 Eten
18.15 – 19.00 Rust
19.00 – 20.00 Yoga
20.00 – 21.00 Meditatie
21.00 – 21.30 Rust
21.30 –  Licht uit

 

Begeleiding:

Mijn naam is Liesette Buskens. Gedurende 9 jaar   heb ik een eigen praktijk “Psychosociale   hulpverlening & coaching Liesette Buskens”. Hier is 7 jaar geleden de mindfulness bijgekomen nadat ik de opleiding hiervoor bij See True in Maastricht heb gevolgd. Ik geef de 8 weekse mindfulness trainingen enkele keren per jaar. Verder gebruik ik de mindfulness in mijn praktijk bij de hulpverlening en de coaching van cliënten en dagelijks in mijn eigen leven.

Naast mijn eigen praktijk werk ik als docent op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bij Social Work Deeltijd.

Belangrijke elementen in mijn leven zijn; oog hebben voor de wereld om me heen en leven met wat er nu is. Verder vind ik het belangrijk om in ontwikkeling te blijven waardoor ik dingen blijf ontdekken de me weer nieuwe inzichten kunnen geven.

 

Ik ben Saskia van der Kuijl en ik heb een 3 jarige opleiding voor Dynamische Hatha Yoga gevolgd in de traditie van Brahmrischi Viswatma Bawraji bij Ron van der Post.Hierna ben ik mij blijven bijscholen in o.a Yoga, Ayurveda, masssage en Yoga anatomie.

Voor mij is yoga iets om te delen. Het geeft het lichaam en geest weer ruimte en met die ruimte komt er weer ontspanning. En dat laatste is vaak zoek in ons nogal drukke hectische levensbestaan.

Yoga geeft handvatten om weer stevig te gaan staan. En dat heeft mij persoonlijk al heel veel opgeleverd.

Nu met het organiseren van deze retraite in samenwerking met Liesette hoop ik nog meer mensen te kunnen inspireren om te vertrouwen op hun eigen kracht, hier ook daadwerkelijk gebruik van te gaan maken en te gaan staan als een sterke boom met zijn wortels diep in de grond. Op die manier dein je rustig mee in de storm die ook wel het leven genoemd wordt.

 

Locatie:

De retraite wordt op een oud landgoed in het rustige Brabantse dorpje Beers georganiseerd.
Dit landgoed bestaat uit ruim 50 hectare land en bestaat al sinds 1484. En heeft dan ook een rijke geschiedenis.
Het landhuis uit 1796 die nog steeds in zijn oude glorie te bewonderen is ons thuis voor dit weekend.
Het huis heeft een 5 tal 2 en 3 persoonskamers, een prachtige keuken en 3 mooi gerenoveerde badkamers. In het huis zelf is er genoeg ruimte om jezelf even terug te trekken wanneer dit nodig is.
Het huis en zijn omgeving ademen rust en sfeer uit waardoor we ons echt los kunnen maken van het dagelijks leven.

Kosten:

Deze retraite wordt gegeven op basis van een vol pension en incl. (vegetarische) maaltijden.

De kosten voor dit weekend bedragen € 395,-.
Tot 1 april kun je gebruik maken van een korting van 10%.
De kosten voor de retraite bedraagt dan geen € 395,- maar € 355,50.

 

Via het contactformulier onder aan de pagina kan je jezelf aanmelden.

Na het aanmelden ontvang je een inschrijfformulier waarop je je gegevens achter kunt laten en eventueel belangrijke opmerkingen kunt noteren.

Na ontvangst van het inschrijfformulier en de betaling is de inschrijving definitief.

 

Invulformulier

Contactgegevens

Liever direct contact? Neem dan contact op via:

Telefoon: 06 108 971 21

Je kunt altijd een bericht inspreken. Op werkdagen word je binnen één dag teruggebeld.

E-mail: lbuskens47@hotmail.com

Adresgegevens:

Burg. Moorenstraat 28

5443AC Haps